Трети медал за България: Тайбе Юсеин с бронз в борбата

В срещата за медала Юсеин смаза рускинята Любов Овчарова с технически туш

Тайбе Юсеин
Тайбе Юсеин Източник: Bul-wrestling.org

Тайбе Юсеин донесе третия медал за България от олимпиадата в Токио – бронз в борбата в категория до 62 килограма. В срещата за медала Юсеин смаза рускинята Любов Овчарова с технически туш 10:0 точки само за 56 секунди. 30-годишната състезателка от Кубрат беше безапелационна и победи само за 56 секунди.

 

"Много съм щастлива, още не мога да осъзная какво постигнах. За Париж не знам - има време", заяви пред БНР развълнуваната Тайбе. Юсеин получи две точки за повалянето, още осем за четири пренасяния и така двубоят завърши 10:0 точно след 56 секунди по часовник.

 

По пътя си към олимпийското отличие Тайбе Юсеин победи бразилката Луис Нунес на осминафиналите и тушира Болортуя Курелку на четвъртфиналите, преди да бъде спряна от представителката на домакините Юкаку Кавай с 2:3 на полуфиналите.

 

Това е трети медал за България на Олимпийските игри. Антоанета Костадинова взе среброто на 10 метра пистолет в началото, а този уикенд Стойка Кръстева има финал на турнира по бокс в категория до 51 килограма.

 

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени