Триатлонистите и спортното училище подкрепят БСА и ПК "Бриз" в голямата им пролетна инициатива

За участие в нея са поканени всички млади хора между 15 и 25-годишна възраст, които се занимават със спорт

Учебно-спортната водна база на НСА в Несебър
Учебно-спортната водна база на НСА в Несебър Източник: Община Бургас

"Приятели на спорта – приятели на природата" е съвместна инициатива на Плувен клуб "Бриз" - Бургас и Националната спортна академия "Васил Левски". Към нея се присъединяват Българска Асоциация Триатлон и Спортно училище "Юрий Гагарин" – Бургас. Инициативата е насрочена за 24-25 април 2021 г. За участие в нея са поканени всички млади хора между 15 и 25-годишна възраст, които се занимават със спорт. Освен полезната работа по подготовката на Учебно-спортната водна база на НСА в Несебър за новия сезон, те ще се запознаят и с възможностите, които академията предлага за тяхното развитие след приключване на състезателна дейност.

 

"Преди всичко искам да поздравя Плувен клуб "Бриз" за инициативата да бъдем партньори в един толкова важен проект, който ангажира младите хора и им дава възможност да направят нещо полезно както за спорта, така и за природата. Проектът :Приятели на спорта – приятели на природата: допълва изцяло мисията на Национална спортна академия да подготвя кадри, отговорни към своето и на обществото ни бъдеще. Затова ние отваряме широко вратите на нашата Водна учебно - спортна база в Несебър за младите спортисти на Бургас и бъдещи наши студенти. Освен полезната работа по подготовка на базата за новия сезон, чрез близкия им контакт с наши висококвалифицирани преподаватели те ще се запознаят и с възможностите, които Спортната академия предоставя за тяхното бъдещо развитие:, каза ректорът на НСА - проф. Николай Изов.

 

"Лятната база на НСА е изключително място за провеждане на сериозна подготовка за всички студенти в специалност триатлон, както и за любителите на този вълнуващ олимпийски спорт. Освен като лична кауза, ние от БАТ приемаме предизвикателството да помогнем за едно по-чисто и красиво място за спорт в България", заяви Марио Илиев - президент на Българска Асоциация Триатлон.

 

"Включваме се в инициативата по призвание. Имайки предвид, че сме в Бургас, най-близо до Несебър, и че сме спортно училище, където голяма част от абитуриентите ни се реализират в НСА, с готовност ще се включим в проекта. Ние сме благодарни за грижите и възможностите, които дава Академията за реализацията на всички нас като личности. Тя ни учи на труд и знание в сложната материя на тренировката", заявиха от Спортното училище в Бургас.

"С радост организираме събитието съвместно с НСА. Клубът винаги се е водел по стъпките на Академията. Това е една добра социална кауза и всеки може да се запише за нея на страницата на Плувен Клуб "Бриз" във фейсбук или на страницата на събитието във фейсбук", добавят от ПК "Бриз".

Организаторите са осигурили автобусен превоз от Бургас до базата на НСА и обратно, както и сандвичи за участниците. Инициативата ще се проведе в съответствие с всички актуални изисквания към здравната безопасност.

За въпроси: 0884 002 981 – Янчо Стойчев, ПК "Бриз".

 

 

 

Още от "България"

Прокуратурата сезира ЕС за политическия натиск и закриването на специализираното правосъдие

Приемането на предложените законодателни изменения ще доведе до блокиране на борбата срещу престъпността и на работата на независимата съдебна власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени