Трите мечета, спасени в Родопите, са обратно в дивата природа

Беше им осигурена специална диета и всички необходими условия

Трите мечета, спасени в Родопите, са обратно в дивата природа
Трите мечета, спасени в Родопите, са обратно в дивата природа Източник: БНТ

Хуба, Вихър и Горан - трите малки мечета, намерени в Родопите от РИОСВ-Смолян, които прекараха няколко седмици в Парка за танцуващи мечки в Белица, вече се намират в центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция, съобщава БНТ.

 

"Много сме щастливи, че трите спасени мечета вече са в Гърция. Те се чувстват добре. Беше голямо предизвикателство, както за екипа ни, така и за самите мечета. Нашето желание е да дадем шанс на Хуба, Вихър и Горан за живот в дивата природа, която е техният естествен хабитат", споделя Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки в Белица, където мечетата прекараха няколко седмици в очакване на преместването си.

 

Беше им осигурена специална диета и всички необходими условия. На 4 юни екипи на Министерството на околната среда и водите откриха самотно мече в Родопите, а малко по-късно и още две в същия район. Първото - женско, а другите две - стресирани и уплашени мъжки. И трите бяха транспортирани в Парка за танцуващи мечки, където веднага получиха професионална грижа с минимален човешки контакт.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени