ЦИК издирва цяла секционна комисия в Лондон - няма ги членовете й, няма предадени резултати

ЦИК търси връзка с членовете йКнижата на 23 от общо 31 РИК от страната вече са пристигнали в София

Лондон
Лондон Източник: Zonanews
Избирателна комисия в Лондон "изчезна от радарите". Централната избирателна комисия в София няма връзка с членовете й на Острова. Не са получени и резултати от гласуването в нея. От ЦИК продължават да търсят връзка с изчезналата секционна комисия. Очакванията на ЦИК са до края на деня да се обработят 100 процента от протоколите. Книжата на 23 от общо 31 РИК от страната вече са пристигнали в София. 4 РИК-а са заявили, че ще предадат документите си утре. 
 
Далеч по-бавно се отчитат данните от вота в чужбина. Към ранния следобед са обработени около 82 процента от протоколите. ОТ ЦИК обаче отчитат, че на тези избори данните се обработват доста по-бързо. Това, което трябва да направи комисията от тук нататък е да провери протоколите повторно и да изведе окончателните резултати от вота. Това трявба да се случи в рамките на четири дни след приключване на изборния ден или на 15 юли. 
 
В четвъртък се очаква и разпределението на мандатите, а в неделя ще станат ясни и имената на депутатите, които ще влязат в 46-ото Народно събрание. 

Още от "България"

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

В разговора участваха председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев, директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев и началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени