ЦИК с последни данни за изборите

Избирателната активност към 17 часа е била 39,99 %

Таня Цанева
Таня Цанева Източник: Булфото

Централната избирателна комисия разкриха на брифинг данните за изборите към 17 часа. "Избирателната активност към 17 часа е била 39,99 %. През 2017 г. тя е била 42% в този часови диапазон. Най-висока е била активността в област Смолян - 46,19%, а най-ниска – 35.33% в Разград", заяви говорителят на комисията Таня Цанева. "20 сигнала за неработещи машини са подадени от СИК, 38 са подадени от граждани. Сред оплакванията са за трудно натискане на тъчскрийна и бавна работа на машината. В Пазарджишко има три сменени машини", каза още говорителят. От ЦИК апелираха сайтовете да не публикуват изборните данни от екзитполовете. От комисията коментираха, че продължава и разглеждането на сигналите за агитации. 

86 са сигналите за нарушения в организацията на изборния процес, като повечето от тях са за забавяне на откриването на изборния ден. 44 са сигналите за нарушени права, като те са свързани основно с нарушения на здравните мерки. Също 44 са сигналите за предизборна агитация и нарушение на забраната за огласяване на резултати от екзитполовете, каза Димитър Димитров. Към 18 ч в ЦИК са постъпили 187 сигнала, но сред тях няма данни за сериозни нарушения, подчерта Цанева.

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени