ЦИК започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции за изборите

Крайният срок за подаване на заявления е 17 ч на 26 май

Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие на парламентарните избори, насрочени на 11 юли. Крайният срок за подаване на заявления е 17 ч на 26 май. При подаването на заявленията си политическите формации трябва да внесат депозит от 2500 лева и да представят списък с не по-малко от 2500 подписа. На последните избори на 4 април участваха 31 партии и коалиции.

 

Вчера служебният кабинет назначи нови областни управители в страната, чиято основна задача е да гарантират честността на предстоящите избори. Това се случи на извънредно заседание на Министерския съвет. Днес новите управници встъпват в длъжност. Мотивите за смяната, както казахме, са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и за намаляване на купения и корпоративен вот. Това са задачите, които те имат в момента. Знаете, че цялото правителство в момента работи в посока осигуряване на честни избори - това е най-основната задача на всяко служебно правителство, така че тези смени в контекста на тази цел, заяви Антон Кутев, говорител на правителството.

Още от "България"

Тенор от Венецуела и баритон от Литва – лауреат на Втория конкурс за млади оперни певци "Стоян Попов" – солисти в "Бохем

Спектакълът на Пучиниевия шедьовър под диригентската палка на Иван Кожухаров е със забележителен солистичен състав и е посветен на 100-годишнината от смъртта на великия композитор

Прочетете повече прочетете повече

Министър Тахов: България е лидер в износа на земеделски продукти за Китай сред страните от Централна и Източна Европа

През 2023 г. търговията със селскостопански и хранителни стоки между България и Китай е била на стойност 640.6 млн. щ. д., което е с близо 38 % над нивото от 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени