Цончо Ганев от "Възраждане": Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ-СДС заради "цивилизационните различия в приоритетите"

По време на среща по-рано днес Десислава Атанасова заяви, че макар и да имат различни позиции по ключови теми, двете формации могли да работят за националните приоритети на страната

Цончо Ганев, Възраждане
Цончо Ганев, Възраждане Източник: Zonanews

Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ-СДС заради "цивилизационните различия в приоритетите". Това заяви след срещата на "Възраждане" със спечелилата последните парламентарни избори коалиция. 

 

Той отхвърли предложението на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова да излъчат "лица" за общ кабинет, който да се контролират от всички в НС. Ганев заяви, че партията му не иска постове.

 

По време на срещата по-рано днес по секторни политики между ГЕРБ-СДС и "Възраждане" днес Десислава Атанасова заяви, че макар и да имат различни позиции по ключови теми, двете формации могли да работят за националните приоритети на страната.

 

Тя коментира, че сега отговорността пред всички е много сериозна, защото, ако не постигнат базов консенсус по някои приоритети за България, единственият начин да продължи да действа 49-ият парламент е евентуално реализация на третия мандат, а най-вероятно изглежда провеждането на шести предсрочни парламентарни избори.

 

"Предлагаме заедно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да контролираме", посочи Атанасова. По думите ѝ този кабинет може да бъде с политически лица, може да бъде и експертен.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени