Цветлин Йовчев: Руските шпиони у нас са действали небрежно и арогантно

Йовчев смята, че притеснителното е, че са извършени с безобразно нисък професионализъм, който показва голяма небрежност или арогантност, или и двете

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев Източник: Zonanews

"Имаме доста сериозни съмнения, че има руска намеса във взривовете на складове у нас. Звено към министерството на отбраната на Русия са осъществили подобни действия на различни територии. Те имат издадени паспорти с поредни номера, имат телефон, който принадлежи на Министерството на отбраната на Русия. Доста високо ниво на небрежност".  Това заяви в "Неделята на NOVA" бившият ръководител на руския отдел в Национална служба "Сигурност" и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев.

 

По думите му не можем да останем безучастни, тъй като един въоръжен конфликт между Русия и Украйна косвено би засегнал и нашата страна. "Имаме данни за тяхно участие при опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Имаме основание да твърдим, че и в нашата страна е действала тази група, като е целяла такива остри мероприятия", заяви експертът.

 

Йовчев смята, че притеснителното е, че са извършени с безобразно нисък професионализъм, който показва голяма небрежност или арогантност, или и двете, пример са паспортите. "Удрят се складове с боеприпаси, за да ограничат възможността на Украйна да поддържа своите бойни способности", смята той.

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени