Цветлин Йовчев: Външният министър направи отстъпление от българската позиция за Русия

По повод снимките на Бойко Рашков с баща и син Димитрови и твърденията му по темата, Йовчев каза, че бившият министър не звучи убедително. "Поведението на Рашков не може да бъде оправдано", каза той

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев Източник: БГНЕС

Възможно е Живко Коцев да е бил поел определени ангажименти, че ще съдейства на обвинението за доказване на определени обстоятелства и след като не е спазил тези ангажименти прокуратурата е формирала различно отношение към него. Възможно е и в процеса на разследване прокуратурата да е добила допълнителни данни, които вече са наложили да се смени неговия статут от свидетел на обвиняем.

 

Това каза бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS. Той посочи, че действията спрямо Коцев са били меки. "С такъв тип поведение, което демонстрира, той не може да остане в МВР", заяви Йовчев.

 

Бившият председател на ДАНС посочи, че основният въпрос е дали имаме проблем с почтеността на служителите в системата за сигурност, и ако тя не е на необходимото ниво какво трябва да се направи. Йовчев допълни, че подобни скандали винаги се използват от политиците, особено в предизборна кампания.

 

По повод снимките на Бойко Рашков с баща и син Димитрови и твърденията му по темата, Йовчев каза, че бившият министър не звучи убедително. "Поведението на Рашков не може да бъде оправдано", каза той. 

 

Йовчев коментира думите на служебния външен министър Стефан Димитров в посока на подкрепа от страна на България за прилагането на украинската "Формула за мир" и на инициативата на Швейцария за свикване на първата Среща на върха за мира през юни.

 

"Това може да се тълкува като отстъпление от българската позиция. Не е работа на външния министър да формира собствения позиция по външната ни политика. Това е работа на Министерски съвет и на Народното събрание", заяви Йовчев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени