Украински граждани излязоха на протест

"Не става въпрос за битови условия, а за пречка, за провал, за саботаж на една реална интеграция, която вече е започнала там където тези хора са се установили" - казва Витан Вълев

Украинските бежанци искат децата им да учат, а те да продължат да работят, където са се установили
Украинските бежанци искат децата им да учат, а те да продължат да работят, където са се установили Източник: "Свободна Европа"

На протест излизат днес във Варна украински граждани. Причината е решението на правителството всички, потърсили подслон у нас, да бъдат преместени от частни хотели в държавни бази до 15 ноември.

 

Украинците ще изразят своето недоволство в 14 часа на площад "Независимост". Един от доброволците, които помагат на украинските бежанци във Варна Витан Вълев, обясни за Радио Варна:

 

"Драмата не е толкова за това в какви условия ще бъдат настанени при поредното разселване, а тук вече става дума за пречка, за провал, за саботаж на една реална интеграция, която вече е започнала там където тези хора са се установили".

 

Мирни протести на украински бежанци ще има също в Слънчев бряг, Банско и Кранево, където е планиран между 10 и 14 часа пред един от хотелите в курортното село. Приблизителният брой на участниците е 600-1000 души, се казва в заявлението, подадено до кмета на община Балчик.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени