Уволниха дисциплинарно режисьора Александър Морфов от Народния театър

Както вече писахме - от Народния театър си тръгва и PR-ката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита

Александър Морфов
Александър Морфов Източник: БГНЕС

Режисьорът Александър Морфов е уволнен от Народния театър. За това съобщи жена му Рени Врангова във Фейсбук. "Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!", пише Врангова.

 

Режисьорът на "Хъшове" се разделя с поста си заради шумния, продължил месеци, скандал с пиарката на театъра Велислава Кръстева. Според запознати до развръзката се стига, след като директорът на театъра Васил Василев внесъл нова управленска структура на първата ни трупа, в която липсва позицията на пиар, но и тази на главен режисьор, поста на Морфов.

 

Уволнението е по силата на нова управленска структура на Народния театър, представена от директора Васил Василев. Вчера Морфов заяви пред БНР, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне. Информация за предстоящите промени се появи вчера.

 

"Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра. Закриването на бройката "главен режисьор" означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра".

 

Освен Александър Морфов, от Народния театър си тръгва и PR-ката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита. Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда".

 

В предаването "Нещо повече" по БНР Морфов допълни, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето отдавна. "Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра.  Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението".

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени