Уволниха зам.-министъра на транспорта Илия Илиев само два месеца след като го назначиха

Ресорът на Илиев беше БДЖ

Илия Илиев
Илия Илиев Източник: МТС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от днес е освободен заместник-министърът на транспорта Илия Илиев, който отговаряше за железопътния транспорт, съобщава OFFNews.

 

Какви са точните мотиви за решението все още не е ясно. В БДЖ продължава да цари досегашният хаос, а екипът на новото управление все още не е направил нищо за да спре течовете и източването на компанията чрез неизгодни договори за стотици милиони, които отгоре на всичко не се изпълняват.

 

Срещу зам.-министър Илиев е имало сигнали за конфликт на интереси. Преди да влезе в управлението той се занимаваше с проектантска дейност и изпълняваше някои от големите инфраструктурни проекти на НКЖИ, финансирани със средства от еврофондовете.

 

Министерството на транспорта и съобщенията официално потвърди отстраняването на Илиев. В него се казва, че кадровите промени са по искане на министър Николай Събев.

 

“В БДЖ започнахме решителни и дълбоки реформи. Нуждаем се от екип, който да следва темпото на промяната“, заяви министър Събев.

 

Освободени са и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД председателят на Съвета Симеон Ефтимов и Любомир Сяров.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени