В БЧК-Мездра постъпиха първите дарения в кампанията за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна

На призива на червенокръстката организация за набиране на материални дарения се отзоваха както граждани, така и фирми

Дарение от БЧК
Дарение от БЧК Източник: Община Мездра

В БЧК-Мездра постъпиха първите дарения в рамките на Националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна, информира Наталия Христова-Горанова, председател на Общинския съвет на БЧК. На призива на червенокръстката организация за набиране на материални дарения се отзоваха както граждани, така и фирми.

 

ЕТ "ДАФИ-КОМ - Дафинка Лиловска", например, е предоставила безвъзмездно повече от 100 различни артикула нови детски, дамски и мъжки дрехи и обувки - панталони, поли, дънки, джинси, клинове, якета, сака, елеци, шапки и др.

 

Сред даренията, направени от граждани, са дрехи и обувки (детски комплекти, памперси, блузи, ризи, анцузи, чорапи и др.), топли завивки (предимно одеяла), хигиенни материали (дезинфектанти за ръце, сапун, мокри кърпи, тоалетна хартия, шампоани и др.) и хранителни продукти (консерви, адаптирани бебешки млека, чай и др.).

 

Дарения в БЧК-Мездра
Дарения в БЧК-Мездра Източник: Община Мездра

С посредничеството на Българския Червен кръст събраната досега хуманитарна помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се в Украйна от Украинския Червен кръст.

 

Кампанията продължава. Даренията се приемат в сградата на Общински център за социални услуги и дейности - гр. Мездра (ул. "Иван Вазов” №2, ет. 1, бившето АПК) всеки ден от 8:30 до 17:00 часа, телефон за контакти и допълнителна информация: 0887 918 962.

 

Продължава и набирането на средства в подкрепа на пострадалите от военния конфликт в Украйна. Досега хиляди индивидуални и корпоративни дарители се отзоваха и помогнаха с финансови средства, като в първите дни на Националната благотворителна кампания са събрани над 2 250 000 лв., съобщават от БЧК.

 

Всеки, който желае, може да направи дарение като изпрати SMS на кратък номер 1466 (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори или по банков път на следната банкова сметка в лв.:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна).

 

Междувременно, с посредничеството на Областния съвет на БЧК-Враца, БЧК-Мездра предостави кафе продукти на Многопрофилната болница за активно лечение в града - дарение от нидерландската компания Koninklиjke Douwe Egberst B. V. за нуждите на лечебните заведения в България, ангажирани в борбата срещу разпространението на COvid-19. Дарението прие с благодарност управителят на МБАЛ-Мездра д-р Соня Съботинова.

Още от "България"

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени