В пет области - 80% от интензивните легла са вече заети

Този фактор е основният за предприемането на последващи мерки

Заетост на интензивни легла по региони
Заетост на интензивни легла по региони Източник: МС
Силистра, Разград, Габрово, Велико Търново и Русе са областите с най-висок процент заети интензивни легла, става ясно от карта за заетостта на легловата база в интензивните сектори в страната. Едва около 20% от леглата са свободни в тези пет области. 
 
Този фактор е основният за предприемането на последващи мерки, според представения преди няколко дни план на правителството за борба с COVID-19. Предвижда се да се задейства така наречения - Етап 4, в който са и най-строгите ограничения.
 
От картата става ясно, че в Югозападния регион са заети 37,9% от леглата, а в Югоизточния - 44,6% на сто. Заетостта за Северозападен, Южен Централен и Североизточен региони е малко над 50%.
 
Планът разделя страната ни на 6 региона, във всеки от които са включени няколко области. Габрово, В.Търново, Русе, Разград и Силистра - формират Северен Централен регион. 

Още от "България"

Нито едно дело, постъпило в специализираните съдилища "не е на трупчета", твърдят от съда

"Подобни изказвания на представители на изпълнителната власт и то с използване на негативни внушения, касаещи работата на съдилищата, е в разрез с върховенството на закона във всяка демократична държава", се казва още в позицията на специализираните съдилища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени