В понеделник - облачно, с дъжд и сняг

Температури до 12 градуса

Дъждовно есенно време
Дъждовно есенно време Източник: Zonanews

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 2 до 12 градуса. Преди обед ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг в южните райони и дъжд по Черноморието. В планините ще вали мокър и тежък сняг.

Следобед валежите ще спират и от запад на изток облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде от северозапад до умерен със скорост до 30 км/ч, а следобед ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от 5 до 19 градуса, по Черноморието около 6.

Над планините през деня ще бъде облачно и ветровито. По- интензивни валежи ще има в Източна Стара планина, Рила и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около минус 6 градуса, а на 1500 метра - 2 градуса.

Във вторник сутринта ще бъде студено с условия за прохладени мъгли, а следобед ще се заоблачава. В сряда ще вали дъжд, като по-интензивни валежи ще има в южните райони, а в планините - сняг.

 

В четвъртък в северната половина от страната ще вали мокър сняг, докато на юг ще бъде облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, а на запад облаците ще се разкъсват. Дневните температури от 5 до 10 градуса.

Още от "България"

Изпълнителният директор на НСОРБ: Изпращаме най-трудния мандат за местните власти в последните 30 години

Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, заяви Силвия Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база

Руската пропаганда неслучайно насочва вниманието именно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени