Валентин Радев: Продаваме българско оръжие на Полша, после то отива в Украйна

Ние ги продаваме на Полша, вместо да ги подарим на Украйна, обясни Радев

Валентин Радев
Валентин Радев Източник: БНТ

"Ремонтите на машини стават бавно - кога би могло да стане това? Второ - в какво състояние са нашите заводи? Какво друго можем да правим - отдавна кадрите ги няма, заводите бяха управлявани грешно. Ами резервните части - откъде ще ги вземем?". Така коментира по БНТ темата с предоставянето на българско оръжие за Украйна бившият заместник-министър на отбраната от ГЕРБ Валентин Радев.

 

Това според мен, е една врътка на премиера Кирил Петков като политик, допълни той. Нямаме капацитет и не трябва така смело да се обещават такива неща, категоричен е Радев. Преместването на военна техника не е проста работа, заяви той.

 

Продаваме на Полша, и на други държави от ЕС - те ги дават на Украйна. Ние ги продаваме на Полша, вместо да ги подарим на Украйна, обясни Радев относно износа на оръжия от България.

 

Със сигурност има подписани сертификати за краен получател. Със сигурност отиват в Полша. Би трябвало да се поинтересуваме дали тя ги отдава на трета страна. Няма как да няма някакъв контрол - ако не наш, европейски, категоричен е Радев.

 

Извънредното заседание на НС е на 4 май, следобяд и там е записано предложението на ПГ на ГЕРБ. Залата всичко може да реши, предполагаме, че нашето предложение ще бъде подкрепено, смята Радев.

 

По думите му, решението на парламента ще нюансира решението на правителството, но по начин, удобен за лидера на БСП и коалиционен партньор Корнелия Нинова, която е против изпращането на оръжия в Украйна.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени