Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализираната прокуратура: В момента истината е в опасност, девалвира истината

Специализираната прокуратура не е скрила нищо по делото срещу Божков

Валентина Маджарова
Валентина Маджарова Източник: Скрийншот/YouTube

В момента истината е в опасност, девалвира истината. Това заяви пред bTV Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализираната прокуратура. Тя коментира досъдебното производство срещу Васил Божков и казуса с възможностите бизнесменът с 18 обвинения, който се намира в Дубай, да бъде разпитан по разследването срещу Бойко Борисов.

 

Няма как той да бъде разпитан по Skype, по думите й. Всичко, което Наказателният кодекс позволява, сме го направили, изтъкна тя и призова НК да не се чете фрагментарно. Маджарова каза, че при разпит от дистанция трябва да присъства и служебно лице от страната, в която се намира лицето.


Прокуратурата работи добре с европейската прокуратура, смята тя. Госпожа Кьовеши се стреми да не се меси във вътрешнополитически процеси, подчерта Маджарова. Не виждам проблеми в общата ни работа, допълни шефката на специализираната прокуратура.

 

Тя коментира също, че закриването на специализираното правосъдие ще ни върне с десет години назад и няма потребност от това. Христо Кръстев, говорител на Специализираната прокуратура, изтъкна, че преди обвиняем да бъде разпитан, трябва писмено да му се връчи обвинението.

 

В едно досъдебно производство Божков е в качеството на обвиняем, а в друго - на свидетел. Видеоконферентна връзка с Божков може да се осъществява, ако правната система на ОАЕ го позволява, стана ясно от думите на Кръстев. Специализираната прокуратура не е скрила нищо по делото срещу Божков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени