Валери Симеонов: И дума не може да става за излизане от НАТО! Костадинов от "Възраждане" беше изгонен от НФСБ, а преди това от ВМРО

С г-н Марешки сме в добър диалог от повече от година. Имаме взаимна подкрепа на различни законопроекти, каза Валери Симеонов

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: NOVA

"Емоцията надделява, става дума все пак за парламентарни дебати. Тези реплики са разменени през 2019 г. Това е повече от година и половина. След това подобни реплики разменени между нас няма да намерите. Ние с г-н Марешки сме в добър диалог от повече от година. Имаме подкрепа взаимна на различни законопроекти. Имаме много близки законодателни инициативи. Той внесе един законопроект за забрана на употребата на електронните цигари, който ние подкрепихме. Те подкрепиха пък наши законопроекти". Това каза в студиото на "Здравей, България" по NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.  

На въпрос дали новата коалиция може да е партньор на ГЕРБ, Валери Симеонов каза, че това не е сигурно. Той припомни, че след изборите 2014 г. ОП са подписали споразумение с ГЕРБ и са подкрепяли политики, но не са били в коалиция. "И 2014, и 2017 г. постигнахме споразумение с ГЕРБ на базата на съгласуване на програми и напасване на приоритети. Аз не зная ГЕРБ с каква програма ще излязат. Нашата програма също ще претърпи малки корекции. Аз не мога отсега да кажа, че такава коалиция с ГЕРБ е възможна", разясни Симеонов. 


Лидерът на НФСБ нарече недоброжелателни коментарите, които търсят само отрицателните тълкувания на тази коалиция между Воля и НФСБ. "Даже мисля, че тези недоброжелателни коментари са синхронизирани", каза той. И добави:
"Ние не сме се обединили с партия, която да има коренно противоположна на нашата програма. Ние имаме толкова общи неща - полицай във всяко село, подкрепа на средния и  дребния бизнес и т.н.". 

На въпрос трябва ли да излезем от НАТО, както Воля е искала в даден момент, Валери Симеонов каза, че за това не може да става и дума. "България не трябва да се кланя нито на изток, нито на запад", каза Симеонов.  Лидерът на НФСБ не коментира близките отношения на лидера на Воля Веселин Марешки с руския патриарх, наречен от самия Симеонов "цигарен контрабандист" и "кагебист". 

 

На въпрос за имота на Марешки в Морската градина на Варна и как тя се съчетава с акциите на НФСБ по морето, Валери Симеонов каза, че няма информация. "Докато нямам информация, аз не мога да бъда съдник. През тези 4 години нито Воля, нито г-н Марешки са били упрекнати в корупция. Същото се отнася и за НФСБ. И двете партии успяхме да запазим лицето си чисто", добави Симеонов. 

На въпроса за конкурса за концесия на плажа, спечелена от човек на Воля, Симеонов отговори, че той е бил единствен кандидат. "И вие какво предлагате - при наличие на кандидат, да оставим този плаж без концесионер. А и все пак става дума за един плаж", обясни Валери Симеонов. 

 

С Възраждане не може да се разберем. "Това е ярко подчертана проруска партия. Освен това лидерът на Възраждане беше изгонен от НФСБ. Той беше наш координатор за Варна. Ето нещо, което не знаете. Преди това е бил изгонен и от ВМРО", разкри Валери Симеонов.

Водим разговори със социалдемократическата партия на Йордан Нихризов и още няколко партии, християн-демократически, каза още лидерът на НФСБ. 
Одобрението в НФСБ и Воля е масово за тази коалиция, завърши Валери Симеонов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени