Валери Симеонов обвини президента в залагането на плоски капани

Доста плоски капани залагат извънпарламентарните партии и президента, каза в студиото на сутрешния блок на НОВА председателят на НФСБ Валери Симеонов

Валери Симеонов в НОВА
Валери Симеонов в НОВА Източник: NOVA

Председателят на НФСБ описа част от капаните, които Румен Радев и толерираната и ПР-ски осигуряваната от него клика на извънпарламентарните, в мнозинството си съмнителни партии, така:
"Ето какъв е капана - трябва да се монтират камери, така че в техния обхват да е само масата, на която да се извършва броенето. Трябва да се наеме фирма, а няма време за обществена поръчка. Ето един капан.  Технически това поставяне иска да се сложат два кабела, да се монтира камерата. Освен това - как ще се противопоставиш на някой лумпен, който ще започне да обикаля студиата след изборите и да казва: "Пуснати са камерите от началото на изборния ден". После това като се разпространи по фейсбук и ще стане страшно". 


СИК са съставени от членове на парламентарно представените партии, това е гаранция, че много трудно могат да се извършат манипулации, допълни Симеонов. 
"Има и много НПО-та, те също извършват контрол и те нямат нищо общо с другите членове на секционните комисии. Не трябва да се подлага всичко на такова съмнение, защото в начина на провеждането на изборите е заложено да не могат да се правят манипулации, как така  ще се договорят представителите в СИК от различни партии да се манипулират резултатите и секционните протоколи", риторично попита Валери Симеонов. 
Валери Симеонов се противопостави на идеята на Цветан Цветанов да се ротират директорите на МВР управленията. Според него това е безсмислена идея, защото няма време кога новите директори да навлезат в детайлите на управлението, което са оглавили няколк оседмици преди вота. 

"Манипулациите се извършват по няколко лини, на първо място става преди влизането в секцията. Там стават манипулациите, преди избирателят да влезе в СИК", натърти Симеонов. 
"Изборите ще бъдат спечелени с огромна разлика от ГЕРБ. Имам чувството, че президентът играе с ГЕРБ, иска да се отблагодари на премиера за нещо", завърши председателят на НФСБ.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени