Валери Симеонов: Отговорност за състоянието на оградата по границата с Турция носят Румен Радев и Бойко Рашков

Бившият лидер на НФСБ заяви, че ще сезира прокуратурата за безстопанственост

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: Zonanews

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост по отношение на оградата по границата с Турция. В "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият лидер на НФСБ заяви, че зад критиките срещу съоръжението се крие опит за прикриване на престъпление по служба, а именно - безстопанственост и неизпълнение на задълженията по поддръжка на преградата. Според лидерът на НФБС отговорност за състоянието на съоръжението носят президентът Румен Радев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

"Не мога да търпя хора, които не са стъпили там, някакви палячовци, да говорят, че това било плет или стобор и то с политически цели. Ами извинявайте, ама с това съоръжание България трябва да се гордее. Това е постижение, което ми е коствало години и много нерви. България трябва да се гордее с оградата и да я поддържа, защото външни лидери идваха и се възхищаваха и цъкаха с език каква стабилна преграда имаме срещу потенциалната мигрантска вълна", заяви Симеонов.

 

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени