Валери Симеонов: Вярвам на българските служби, а не на руските глашатаи

По думите му в страната е висока смъртността от COVID-19 поради факта, че българите търсят медицинска помощ прекалено късно

Валери Симеонов
Валери Симеонов Източник: NOVA

Вярвам на българските служби, а не на руските глашатаи, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред NOVA. По думите му страната ни закъснява "по отношение на непрекъснатата шпионска дейност, която се развива в България". Според него посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и говорителят на Кремъл Мария Захарова трябва да говорят с аргументи.

 

"Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това е нов път. Когато пробиваш пъртина, никога не може да си сигурен дали това е вярната посока. Не бива да бъдем прекалено критични. Националният оперативен щаб се състои от изключително достойни хора и много добри специалисти. България има късмет. Според мен леко се позабавихме с мерките при третата вълна на пандемията", добави Валери Симеонов.

 

По думите му в страната е висока смъртността от COVID-19 поради факта, че българите търсят медицинска помощ прекалено късно. "Нека не забравяме, че населението в страната ни е застаряващо, което предразполага и към по-висока смъртност. Ненавременните действия се предприеха не от щаба, а от политиците. Спрямо Сърбия, която взе изключително строги мерки и наложи вечерен час, нашата страна се забави", категоричен е Симеонов.

 

По въпроса за броя на поръчаните дози ваксини срещу COVID-19 той коментира, че не може да се търси упрек и става въпрос за точни науки, като броят на медикаментите е правилен.

По думите му в Изборния кодекс няма проблеми и техническите указания за броенето на бюлетините, за да се избегне хаос и забавяне на резултатите, могат да се опростят от ЦИК. "Защо ЦИК не поискаха такова опростяване  на протоколите по-рано, ако действително е трябвало да стане с решение на Народното събрание? Сега в последния момент ли го видяха? Изборният кодекс е приет от месеци. За съжаление бюрокрацията понякога не си върши работата по най-добрия начин", посочи Симеонов.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени