Валежите спират, времето ще се подобрява до слънчево

Mаксималните температури ще са между 22-25°С в Горнотракийската низина и Централна България

Слънчева и топла есен
Слънчева и топла есен Източник: Zonanews

През нощта срещу събота по-значителна облачност ще е има над Южна и Югоизточна България, където на изолирани места ще превали умерен дъжд. Ще има условия и за гръмотевици. Над останалата част облачността ще е разкъсана, често намаляваща до ясно време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В котловинните полета и равнините ще се образуват и мъгли. 

 

Минималните температури ще са между 10°С и 14°С. Малко по-топло ще се задържи над Източна България - до 15°С - 16°С. През деня в събота до обяд ще е с разкъсана облачност. След обяд, ще е предимно слънчево. 

 

Mаксималните температури ще са между 22-25°С в Горнотракийската низина и Централна България. Малко по-ниски ще са в планинските райони - до 22-23°С.

 

Времето в София
През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 10-11°С, а максималните – около 23°С. През деня ще с разкъсана облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб източен вятър.

 

Времето в планините
Около обяд облачността също ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

 

Времето по Черноморието 
През деня времето ще е с разкъсана облачност, по значителна по Южното Черноморие, където ще превали. Ще има слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22°-24°С. Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 21°-23°С. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

 

Времето на Балканите
През следващите 24 часа се очакват валежи над Централна Гърция. Над облачността част, облачността ще се разкъса. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени