Вашингтон одобри продажбата на още осем изтребителя F-16 на България

Самолетите F-16 C/D Block 70 и свързано с тях оборудване ще струва общо 1,673 млрд. долара

F-16 C-D Block 70
F-16 C-D Block 70 Източник: Pinterest

Американското правителство обяви днес, че е одобрило продажбата на осем изтребителя F-16 на България, "за да подсили сигурността" на страната член на НАТО на фона на войната, водена от Русия в Украйна, предаде Франс прес.

 

В комюнике Държавният департамент на САЩ заяви, че е уведомил американския Конгрес за намерението си да продаде тези изтребители и боеприпаси на източноевропейската страна за сумата от 1,67 милиарда долара. Държавният департамент не уточни дали тази продажба би могла да проправи път за предоставяне на Украйна на бойни самолети съветско производство, с каквито разполага България, отбелязва АФП.

 

Американското министерство на отбраната съобщава, че Държавният департамент е одобрил потенциалната продажба на самолети F-16 C/D Block 70 и свързано с тях оборудване за общо 1,673 млрд. долара.

 

Още от "България"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени