Васил Василев: Защо никой не излезе с документите, които Морфов е сключил като договор за "Хъшове" и "Животът е прекрасен"?

Жалко, че до този момент се изговориха куп лъжи и фантазии, добави директорът на Народния театър

Народен театър "Иван Вазов"
Народен театър "Иван Вазов" Източник: Zonanews

Всички тук бяха поставени пред равни условия с достойни роли и театърът се отвори като световна сцена. Това каза на брифинг в Народния театър директорът Васил Василев, предаде репортер на "Фокус".

 

"Трябва да знаем общата посока и бъдеще. Как се пази достойнството на един и друг човек. Защо днес обществото е толкова разделено?", заяви директорът на Народния театър "Иван Вазов". 

 

"Жалко, че до този момент се изговориха куп лъжи и фантазии. Александър Морфов беше натоварен с тази длъжност (главен режисьор, бел. ред.), за да обедини театъра и да създаде нови спектакли. Той постигна своето...Защо никой не излезе с документите, които Морфов е сключил като договор за продължаване на постановките "Животът е прекрасен" и "Хъшове", попита Василев.  

 

"Направих всичко възможно той да се върне на българската сцена. Имаше достатъчно търпение да очаква премиера в края на месец февруари...Аз спечелих конкурс с програма и концепция", категоричен е директорът на Народния театър.

 

"Изпълнявам това, което е в програмата ми. Ако сме родени за кауза, ние ще защитаваме интересите на Народния театър".

 

Василев коментира публикациите, че актьори са получавали по 18 000 лв. така: "Аз пожелавам на всички актьори да получават такива заплати. От днес започвам да се боря и предизвиквам всички политици да направят така, че актьорската заплата да е 2500 лв. Заплатите в театъра се определят по конкретни правила, които са равни за всички и всички са получили ДМС".

 

Относно разпространен запис на разговор, за който се твърди, че е между Василев и Морфов, той коментира, че е разговарял нееднократно с режисьора и няма спомен дали точно този разговор е воден между тях. Давам отлична оценка на сезона на театъра, заяви Василев.

 

"Позволих си да увелича работните заплати на почти всички. Грешката ми беше, че реших от Плевен да дойда тук. Това ми е трети опит да ръководя театър. Когато променяш, получаваш шамари".

 

На въпрос колко често ще се играят постановките на Морфов, Василев каза, че сградата се казва Народен театър "Иван Вазов", а не Александър Морфов. "Народът на Вазов" е най-гледаната постановка. За първите два месеца Народният театър е направил 1 милион и 250 хиляди лева. По моя инициатива бяха уволнени Велислава Кръстева и Александър Морфов, допълни Василев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени