Във Варна се роди Лорен, а в Пазарджик - Исус

Първото бебе, родено в България през 2021 г., е проплакало във Варна. Момиченцето на име Лорен се е родило в 0:01 ч. на 1 януари във варненската специализирана АГ болница. Тя е втората дъщеря на 33-годишната Велина Любомирова.

Лорен се роди във Варна, Исус - в Пазарджик
Лорен се роди във Варна, Исус - в Пазарджик Източник: shutterstock

Момиченцето тежи 3200 грама и е високо 50 сантиметра. "В добро здраве е, предвид бързата реакция на екипа на д-р Мирчева и д-р Танев. Раждането е завършило благополучно за майката и за детето", коментира д-р Митко Митев, дежурен лекар в АГ болница-Варна.
Последното бебе за 2020 г. е родено в 1.10 ч. през нощта на 31 декември в болницата в Пазарджик. Момченце е и се казва Исус. Ттежи 2400 гр. и е с дължина от 46 см. Раждането на 17-годишната майка, която е от с. Козарско преминава, нормално и без усложнения. 
Първото бебе за 2021 г. в бургаската болница е момиче. Родено е в 8.25 сутринта. Следващото раждане е в 12.05 на обяд, отново момче. Всички бебета са роден по естествен път, оперативно раждане не се е наложило.
В най-голямата АГ болница в страната - столичната "Майчин дом" първото бебе, което проплака в новогодишната нощ, е момченце. То се е родило в 5:28 часа по естествен път и е с класическите мерки 3650 грама и 52 см. Заедно с майката са в отлично здраве и благодарят лекарите, положили грижи за тях. 

Със съкращения от: БТА

Още от "България"

Последни новини

Най-четени