Възобновяват строителните дейности по АМ "Хемус"

За целта са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет

Строеж на АМ "Хемус"
Строеж на АМ "Хемус" Източник: Zonanews

С началото на строителния сезон се възобновяват активните строителните дейности  в участъка от Боаза до пътния възел "Дерманци" на магистрала "Хемус". За продължаване изграждането на аутобана са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет.

 

За участъци 1, 2 и 3 са подписани тристранни споразумения между Агенция "Пътна инфраструктура", държавната фирма "Автомагистрали" и всички доставчици на услуги, материали и подизпълнители, с които поемат гаранционна отговорност по законоустановените срокове - 7 години за пътната част и 12 години за съоръженията.

 

Очаква се изграждането на първия участък да завърши до края на 2024 г., а трасето от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч, което е близо 52 км, да е готово до края на 2026 г.

 

Строеж на АМ
Строеж на АМ "Хемус" Източник: Zonanews

 

Още от "България"

Седмото издание на Националния фолклорен фестивал "Змей Горянин" в Зверино събра над 500 самодейци от три региона на стр

При голям зрителски интерес на сцената в Хотелски комплекс "Оазис" се изявиха 37 читалищни, детски и юношески танцови състави, както и 14 индивидуални изпълнители от 19 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени