Възстановена е възможността за електронно преброяване

Възможността за електронно преброяване ще бъде активна до 24.00 часа на 17-и септември

Преброяване 2021
Преброяване 2021 Източник: НСИ

Възстановена е възможността за електронно преброяване, съобщиха от Националния статистически институт. От там уверяват, че в момента уеб сайтът, позволяващ електронно преброяване отново функционира безпроблемно. От Националния статистически институт апелират към българите да бъдат активни и да се включат в процеса по електронно преброяване, тъй като той е по-бърз, по-лесен и по-безопасен.

 

Възможността за електронно преброяване ще бъде активна до 24.00 часа на 17-и септември. Средно електронното преброяване ще отнеме около 10 минути на човек, а за посещението на преброител ще трябва да се отделят около 20 минути за едно лице. Независимо от това, домакинствата, които са се преброили онлайн, ще бъдат посетени от преброител, но само за да предадат на съответното отговорно лице генерирания код от дигиталната система. 

 

Важно е да се знае, че за електронната регистрация са необходими данни от валиден български документ за самоличност, като те не се съхраняват по никакъв начин в НСИ, а служат единствено и само за валидиране. Идеята е по този начин да се избегне евентуално дублиране при преброяването.

 

Още от "България"

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени