Венеция Ангова: ПП започна преговори с ДБ за общо явяване на изборите

На въпрос кога е най-удачното време за избори и ще търсят ли коалиционен партньор за явяване на изборите, народният представител от ПП припомни, че датата зависи от президента

Венеция Нецова-Ангова, ПП
Венеция Нецова-Ангова, ПП Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната" вече преговаря за общо явяване с "Демократична България", която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, каза депутатът от ПП Венеция Ангова, цитирана от БНР. 


"Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България. Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ", продължи с обичайните изтъркани опорки Ангова.

 

Тя допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани "доста популистки законопроекти".

 

По-рано днес "БСП за България" върнаха на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема – тази за антикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да може наистина да осъществим дневния ред на България, каза Ангова.

 

На въпрос кога е най-удачното време за избори и ще търсят ли коалиционен партньор за явяване на изборите, народният представител от ПП припомни, че датата зависи от президента.

 

Както знаете вече, Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с "Демократична България", така че да може да сформираме силите на доброто, както ние ги наричаме, в противовес на това, което се случва с "хартиената коалиция", добави тя.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени