Весела Лечева: Договорът със спонсора на бившата "Армеец" е прекратен лично по волята на Радостин Василев

За опасността да се затварят спортни зали заради скъпия ток тя призна, че най-сериозното предизвикателство пред спорта са енергоносителите

Радостин Василев и Весела Лечева
Радостин Василев и Весела Лечева Източник: Пресцентър на ММС

"Година и половина по-рано, съвсем изненадващо, без да има подготовка и процедура за избор на нов спонсор е прекратен договорът за генерално спонсорство на бившата зала "Арена Армеец". Така че ние имаме вече 4-5 месеца вакуум". Това заяви пред NOVA NEWS служебният министърът на спорта Весела Лечева.

 

"Според мен това прекратяване е извън договора. Няма как да бъде прекратен по взаимно съгласие, след като има краен срок. Значи това е лично волята на бившия министър", категорична е тя.

 

Генералното спонсорство със застрахователя "Армеец" за издръжката на спортната зала на 4-ти километър в София е било голяма подкрепа за функционирането на съоръжението, подчерта служебният спортен министър.

 

"И за съжаление той беше много бързо, преждевременно с година и половина предварително прекратен. Ние своевременно пуснахме процедура за избор на спонсор на залата. Аз мисля, че до края на годината ще можем да се поздравим с успех, има желаещи, така че съм обнадеждена. Има сериозни компании в България, които са загрижени и виждат, че бившата Зала "Армеец" може да бъде престиж за тях. Там се провеждат големи събития – спортни, музикални, културни", обясни Весела Лечева.

 

За опасността да се затварят спортни зали заради скъпия ток тя призна, че най-сериозното предизвикателство пред спорта са енергоносителите. "Предизвикателствата с високите цени показаха колко е важно това новите сгради да бъдат строени със съвременни материали и да не бъдат толкова енергоемки”, каза министърът на спорта и петкратен световен шампион по стрелба.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени