Весела Лечева: Извършваме проверка на всички договори, подписани от Радостин Василев! Има скандални случаи

Руди Гела е имал съветник на 91 години, освободен вече от Лечева

Радостин Василев и Весела Лечева
Радостин Василев и Весела Лечева Източник: Пресцентър на ММС

Не исках да се занимавам с кадрови назначения, но там над 2 млн. лв. са дадени за реклама в метрото,1 млн.и 100 хил.са дадени на фирма по рекламен договор, като в него е написано, че с тази сума се изготвят дипляни и други рекламни материали. Това заяви по БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

 

Извършваме проверка на всички договори на предния министър. Една организация в деня на сформирането си получава 500 хил.лв., без нула ден административен опит. Това е скандално, възмути се тя.  Проверката трябва да установи всички нередности, какъв е начинът, по който се сформират договорите и дали асоциациите имат капацитет, добави министърът.

 

Лечева даде още примери - 1,7 млн. лв. са платени за софтуерен продукт за управление на спортните бази. Това е разхищение на държавни средства. Ще направим всичко възможно договорът да бъде развален, категорична е тя. 

 

"Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за работа, доста назначения, които са продиктувани чисто политическйи - непрофесионални, некомпетемтни", подчерта Лечева.
 
За освобождаването на Роска Станчева като съветник на министъра Лечева поясни, че я познава много добре, подпомагала е нейно участие на световно първенство за ветерани, това е възрастна жена на 91 години и да заема пост съветник се изискват други качества.

 

"Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен PR, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества", обясни спортният министър.

 

Съветниците, които е назначила, са съветник по медийните въпроси - професор по журналистика, жена - съветник по младежката политика, това са хората, с които работи.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени