Ветровито и дъждовно днес, температурите рязко ще се понижат

В края на седмицата ще е предимно слънчево, дневните температури ще се повишават бавно

Рязко и съществено застудяване, с дъжд и сняг

Рязко и съществено застудяване, с дъжд и сняг

Източник: Zonanews
Петдневна прогноза за времето

Петдневна прогноза за времето

Източник: БНТ
Рязко и съществено застудяване, с дъжд и сняг
Петдневна прогноза за времето

Днес, с умерен и поривист вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Максималните ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен югозападен вятър. Сутрешни температури - между 0 и 5 градуса. На много места ще вали дъжд, по-значително в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг, съобщава БТА.

 

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

 

В четвъртък ще остане ветровито и сравнително студено. Ще е по-често облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. В края на седмицата ще е предимно слънчево, дневните температури ще се повишават бавно и в неделя максималните ще са между 12° и 17°, информират от БНТ.


Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени