Вежди Рашидов откри първото заседание на 49-ото НС: Да сведем глави и да разберем, че голямата политика е низ от компромиси

В залата присъстват 235 народни представители

Вежди Рашидов при откриването на 48-то НС
Вежди Рашидов при откриването на 48-то НС Източник: Zonanews

Реч като притча направи почетният председател на 49-ото НС Вежди Рашидов. На мен се падна честта да открия и 49-ото НС, каза Рашидов. И прочете прочувствено слово.

 

Днес Ви моля колеги, в името на единствения приоритет, който стои пред всички нас, да сведем глави и да разберем, че голямата политика е низ от компромиси. 


Като най-възрастният присъстващ народен представител той откри първото заседание на новия парламент. В началото Рашидов направи проверка на кворума и удари парламентарния звънец. В залата присъстват 235 народни представители.

 

"Молих се за разум. Дълбоко вярвах, че той е най-необходимото нещо, за да може България да се оттласне от дъното. За съжаление днес отново живеем с омраза и с глупави мантри", каза в словото си доайенът на това НС. 

 

Той сподели впечатленията си предизборната кампания. Срещнах се с много хора, различни по характер, различни по мнения, но еднакви в бедността. Те нямат големи изисквания към живота, освен страха за оцеляването. Хора честни и чести, забравени от политици и бог, каза Вежди Рашидов. И посочи, че сред исканията на тези хора са били простички, но важни за тях неща като автобус до съседното село, за да си купят лекарства. 

 

Вежди Рашидов разказа как в село Цар Калоян един човек, който се разплакал пред него. Не разбирам какво друго може да свали на земята един политик освен плачещият народ, заяви Рашидов. И призова за покаяние.

 

"Хората искат елементарни неща, които държавата им дължи - доктор за болките им, автобус до съседното село, по-високи пенсии. Те искат стабилно правителство, което да върне спокойствието на всички. Останалото е просто омраза на гърба на хората", подчерта Рашидов.

 

След изказването му народните представители положиха клетва и изслушаха на крака химна на Република България.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени