Вежди Рашидов: Реваншизмът за никого не е полезен, връща се като бумеранг

Той отказа да коментира служебният министър на културата Велислав Минеков

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Източник: Zonanews

Реваншизмът не е полезен за никого, той е като бумеранг. Не коментирам решенията на служебния кабинет, много е рано, единственото, което мога да кажа на това правителство е "На добър час!". Това каза в студиото на "Тази събота и неделя" бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

"Кариера вече не гоня, но не съм предател. 20 г. съм около ГЕРБ и Борисов. Винаги съм бил безпартиен, дори преди 90-та г. Казват – турчин стане ли ти приятел не си гледай гърба. Така го приемам. Когато корабът потъва, мишките бягат. Сега момента е труден. В такъв труден момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога. Казах му (на Борисов, бел.ред.), че няма смисъл да съм в ръководството на партията, но щом съм нужен ще съм до него. ГЕРБ е една сплотена монолитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко. Вече без коалиционни правителства много трудно ще се управлява", добави той.

 

Според Рашидов партията е понесла много тежки отговорности при трите си мандата на управление. "Тук не става въпрос само за Борисов, откакто съм в партията, видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да предавам никой", заяви бившият министър на културата и допълни, че Борисов много ясно е обявил на всички, че ще се оттегли, ще даде път на млади хора и го прави.

 

Той отказа да коментира служебният министър на културата Велислав Минеков. Реваншизмът за никого не е полезен, той е бумеранг - винаги се връща върху стрелеца, каза Рашидов. "Успешните министри създават нещо, неуспешните слагат по един пагон на министър и си отиват". На въпрос за повод делото, което Вежди Рашидов е завел срещу Велислав Минеков за клевета, Рашидов каза че е за нанесени морални душевни вреди. "Платил съм толкова данъци, колкото някои хора не са спечелили пари. За 3 години съм спечелил и съм платил данъците върху 400 000 лева, декларирал съм ги в Сметната палата", каза Вежди Рашидов.

 

На въпрос дали ще бъде в депутатските листи на ГЕРБ за парламентарните избори на 11 юли Вежди Рашидов каза: "Ще помисля, може би това ми е последния шанс да ударя звънчето на стари години, като Стефан Данаилов. Надявах се сега да ударя аз звънеца, но Зайкова ме изпревари", каза той, визирайки откриването на Народното събрание от доайена сред народните представители.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени