Виктория Василева: Никой не може да спре членове на ИТН да отидат в бъдещата партия на Янев

Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията, каза още тя

Виктория Василева, ИТН
Виктория Василева, ИТН Източник: Zonanews

Главният секретар на ИТН Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. По БНТ тя заяви, че е част от "Има такъв народ" и не смята да преминава към друга партия.

 

На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори:

"Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев". 

 

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде оттеглена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкепят. Заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

 

"Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в тази изключително тежка ситуация, в която се намира България е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори", коментира още тя.

Още от "България"

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Диана Русинова: "Нововъведенията", натресени на софиянци, са отречени, незаконосъобразни и твърде опасни

Освен всичко обаче, се оказва, че "новото" и "модерно" решение директно нарушава и изискванията въведени чрез Приложение № 9 към чл. 67 на Наредба № РД-02-20-2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени