Вицепремиерът Мария Габриел е на работно посещение в Люксембург, където участва в Съвета по външни работи

В дневния ред на днешното заседание са руската агресия срещу Украйна, ситуацията в Армения и Азербайджан, положението в Израел и региона, както и събитията в Газа

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Eudebates.tv

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на работно посещение в Люксембург, където участва в Съвет по външни работи. Това обяви Габриел в социалната мрежа "Екс" (бивш Twitter).

 

Съветът по външни работи в Люксембург е под председателството на върховния представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, се посочва на интернет страницата на Съвета на Европейския съюз (ЕС). 

 

В дневния ред на днешното заседание са руската агресия срещу Украйна, ситуацията в Армения и Азербайджан. След това министрите ще проведат дебат относно положението в Държавата Израел и региона, както и събитията в Газа.

 

В края на официалното заседание на Съвета по външни работи министрите от ЕС ще присъстват на 19-ата среща на министрите от ЕС и Централна Азия с участието на Казахстан, Киргизката република, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени