Вицепремиерът Мария Габриел е на работно посещение в Люксембург, където участва в Съвета по външни работи

В дневния ред на днешното заседание са руската агресия срещу Украйна, ситуацията в Армения и Азербайджан, положението в Израел и региона, както и събитията в Газа

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Eudebates.tv

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на работно посещение в Люксембург, където участва в Съвет по външни работи. Това обяви Габриел в социалната мрежа "Екс" (бивш Twitter).

 

Съветът по външни работи в Люксембург е под председателството на върховния представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, се посочва на интернет страницата на Съвета на Европейския съюз (ЕС). 

 

В дневния ред на днешното заседание са руската агресия срещу Украйна, ситуацията в Армения и Азербайджан. След това министрите ще проведат дебат относно положението в Държавата Израел и региона, както и събитията в Газа.

 

В края на официалното заседание на Съвета по външни работи министрите от ЕС ще присъстват на 19-ата среща на министрите от ЕС и Централна Азия с участието на Казахстан, Киргизката република, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени