"Има такъв народ", ВМРО, Атака и КОД на Москов се регистрираха в ЦИК за изборите

Тошко Йорданов не пожела да отговори на въпроса ще се кандидатира ли за депутат лидерът на партията Слави Трифонов

Новите политици от чалга-партията "Има такъв народ"
Новите политици от чалга-партията "Има такъв народ" Източник: Bulphoto

Още политически формации се регистрираха днес в ЦИК  за изборите на 8 април. Сред тях са "Има такъв народ" на чалга певеца Трифонов, ВМРО, руските националисти от  "Атака" и  "КОД" на бившия здравен министър Петър Москов, бивш член на СДС и ДСБ. Чалга-партията "Има такъв народ" внесе 4000 подписа в Централната избирателна комисия, за да се регистрира за участие в парламентарния вот на 4 април. Заместник-председателят на партията Тошко Йорданов изрази надежда за активно участие в изборите. При тази своя среща с журналисти, той се въздържа от това да напсува някой от тях, както обича да прави в телевзионното студио на чалга-телевизията "7/8". Ето видео, с което искаме да ви припомним тази негова страст.


Тошко Йорданов не пожела да отговори на въпроса ще се кандидатира ли за депутат лидерът на партията Слави Трифонов.

Близо 8 000 подписа внесе ВМРО за регистрацията си в ЦИК. Партията се явява самостоятелно на парламентарните избори на 4-ти април и очакванията ѝ са да измести ДПС. "Надяваме се в следващия парламент всички български партии, с изключение на ДПС, наистина да застанат зад една обща платформа и пет-шест неща, важни за държавата, всички да ги подкрепят, защото това разделение, което се случва в момента в българското общество, не е полезно нито за България, нито за гражданите на България. Смятаме, че политиците трябва да си преглътнат егото и да работят за интересите на българските граждани и на България. Да излезем по-бързо от тази икономическа криза, която е свързана с пандемията", каза Ангелов.

 

Документи за регистрация в ЦИК внесоха и от "Атака". Лидерът на партията Волен Сидеров обяви и че иска смяна на състава на комисията, защото извършила "закононарушение". "ЦИК взе решение, което Върховният административен съд отхвърли. ЦИК даже трябва да се саморазтури, защото са приели незаконно решение", каза Сидеров. В началото на февруари комисията прие решение, с което изключи "Атака" от "Обединени патриоти" и така лиши партията от представители в избирателните комисии. След това обаче ВАС отмени решението, но за да има Сидеров хора в комисиите, трябва да се разбере с ВМРО и НФСБ "Атака си е "Атака". Тя е влизала в парламента, преди да има патриотична коалиция. Преди аз да ги конструирам и да ги убеждавам да се съберем", каза още Сидеров. Той припомни, че ОП са станали трети на парламентарните избоори 2017 г., като са изместили ДПС. Сидеров определи това като "историческо постижение". 

 

Партията "Консервативно обединение за десницата" или КОД ще защитава ценностите на дясното, посочи нейният лидер и бивш здравен министър Петър Москов.

"Всеки български гражданин, който споделя тези ценности, ще може да даде гласа си спокойно без притеснения или без избор на по-малкото зло, без отвращение. Хората знаят, че на нас, които имаме много белези по гърба си от отстояването на принципи, може да се разчита. Могат да разчитат, че гласът им за КОД няма да бъде употребен за нещо друго", коментира Москов.



Още от "България"

Последни новини

Най-четени