ВМРО ще се явят без НФСБ на парламентарните избори

НФСБ настояват за коалиция, а съдът върна “Атака” при патриотите

Обединени патриоти
Обединени патриоти Източник: БТА

ВМРО ще се яви самостоятелно на парламентарните избори и няма да запази коалицията "Обединени патриоти" с НФСБ на Валери Симеонов. Решението е било взето днес, след дискусии в ръководството на партията,. Там надделяло мнението, че е най-добре ВМРО самостоятелно да премери сили на вота на 4 април. 2/3 от структурите на ВМРО са поискали от лидера Красимир Каракачанов да участват на изборите без Валери Симеонов. Те изтъкнали като довод добрите резултати на ВМРО на изборите за евродепутати и кметове през 2019 г., когато партията се яви сама.

 

От НФСБ смятат, че е по-добре патриотичната коалиция да има общи листи. Според тях дори не стоял въпрос за водачи и за избираеми места.

"Явявайки се като "Обединени патриоти", безспорно постигнахме най-големия успех за патриотичното движение - изместихме ДПС от ролята на балансьор за властта и за първи път в България имаме управление с участие на патриотични формации. Това управление беше конструктивно, нашите министри дадоха своя принос за развитието на държавата", коментира зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Преди няколко дни ВАС върна "Атака" в коалицията. Според вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов ВАС не може да задължи партията му да се яви на избори в коалиция с "Атака".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени