ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК

Даваме възможност на една съседна държава, към която ЕС има критика за спазването на правата на човека, да организира избори за българския парламент, мотивира се Каракачанов

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: ВМРО
ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК за разкриването на 121 избирателни секции в Турция. Това стана ясно от думите на лидера на организацията Красимир Каракачанов в интервю за "Тази събота и неделя" по  bTV. "Това означава да внесем жалба във ВАС, ако трябва - протести пред ЦИК и на границата, но това не може да продължава - с автобуси някой да ти решава съдбата", възмути се той. Вчера с решение на ЦИК бяха определени секциите в чужбина и в Турция ще бъдат 121 при 35 досега, което ограничение бе въведено тъкмо по предложение на т. нар. патриоти.
 
Каракачанов обяви, че по този начин се разрешава на чужда държава да се меси във вътрешната политика. 121 секции означава приблизително 120 хиляди гласа, това са близо 4%. Това изкривява вота в България и дава предимство на една политическа сила - ДПС, каза Каракачанов. Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини? Или обслужваш някой друг, не българския национален интерес? Обръщам се към служебното правителство - вземете машините от Видинско и ги пратете в Турция, предложи той. Защо го правим това? Това честни избори ли ще бъдат? Очевидно не. Служебното правителство допусна това безобразие със секциите в Турция, заключи той и припомни, че президентът не наложи вето  на този текст, каквото беше искането на ВМРО, а още в същия ден подписа указа за промените в Изборния кодекс.
 
"Или обслужваш някой друг, не българския национален интерес? Обръщам се към служебното правителство - вземете машините от Видинско и ги пратете в Турция. Защо го правим това? Това честни избори ли ще бъдат? Очевидно не", заключи той. "Това е поредното българско правителство, което смята, че светът започва от него", добави Каракачанов.
 
Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и прозрачни избори, а то от първия ден започва с внушения за подслушвания - Борисов е лош, оня министър е такъв, другия онакъв. Вашата работа е не да правите политика, а избори, служебното правителство допусна това безобразие за секциите в Турция, категоричен е Каракачанов. Той подчерта, че в Турция изборите се провеждат от турската държавна администрация през изселническите организации, които, не е тайна, се ръководят от техните служби за сигурност.
 
"Пристигат с училищни автобуси, излиза се организирано, на входа на секцията им се казва с кой номер да гласуват, документите им са предварително попълнени, защото не знаят български, добави още Каракачанов. Всичко се прави по команда - това честни и прозрачни избори ли ще бъдат", попита той. "Даваме възможност на една съседна държава, към която ЕС има критика за спазването на правата на човека, да организира избори за българския парламент", мотивира се лидерът на ВМРО. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени