ВМРО свиква протест пред НС срещу промените в Изборния кодекс

"Демократите", "Мутрите" и хората на Слави потъпкаха всякакви демократични принципи, казват ВМРО

ВМРО
ВМРО Източник: ВМРО

Утре в 8.30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които "новите" депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица. След като при "принципната промяна" на Правилника на парламента, по предложение на ДБ, народните представители си гласуваха увеличение на заплатите с 25% и реално направиха възможно месечното им възнаграждение да достигне и надхвърли 10 хиляди лева, те посегнаха безпринципно и някои основни постулати в изборното право на България, съобщават от партията.

 

"В петък в пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и напълно популисткото и опасно за демокрацията, за правото на личен избор и тайната на вота гласуване по пощата. Днес в НС в правната комисия "Демократите", "Мутрите" и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите", се казва в позицията на ВМРО.

 

Ето какво още пишат те:

"Новите лица на българския парламентаризъм обаче очевидно разбират доста повратно избора на народа и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване. Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми.

Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!"

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени