Водачът на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в 17 МИР Дани Каназирева и кандидати за народни представители посетиха село Тополово, Асеновградско

"Близо 16 500 000 лева са инвестициите в община Асеновград само за миналата година, като с тях са направени редица пътни и ВиК ремонти, вложени са в образователна инфраструктура на училища, нови детски градини, за социални грижи и здравеопазване". Това съобщи водачът от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ – СДС в 17 МИР Дани Каназирева

Дани Каназирева в село Тополово
Дани Каназирева в село Тополово Източник: Пресцентър ПП ГЕРБ

 

 

Днес Водачът на листата на коалиция ГЕРБ - СДС 17 МИР Дани Каназирева,  заедно с кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Димитър Янев, Владимир Пильов, Даниела Кузманова, Николай Стаматов, Петя Шопова, Теодора Вълканска и  Кристина Атанасова и областният координатор Георги Мараджиев посетиха село Тополово, където се изгражда нова спортна зала. Нейното построяване е факт след като при посещението си в Асеновград премиерът Бойко Борисов лично се ангажира да съдейства за изграждането й по молба на волейболния отбор в селото. Отделените за целта средства са в размер на 840 000 лева. Спортната зала ще бъде построена на свободно пространство в близост до сграда на училището и ще се ползва и като физкултурен салон. 

 

"Благодарни сме на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Това са инвестиции в здравето на подрастващите, коментира  кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, който уточни, че в процес на изграждане са още три спортни зали и физкултурни салони към ОУ "Панайот Волов" в квартал "Долни Воден", ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ" Петко Каравелов" – в Асеновград. Преди това на светлия празник Благовещение представителите на коалиция ГЕРБ-СДС запалиха свещ и се помолиха за здраве и благополучие в църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в селото.

 

"Община Асеновград има нашето съдействие за реализирането на важните проекти не само в образователната и спортната инфраструктура, но и в пътната. В момента усилено се изграждат локалните платна на пътя за Пловдив. С бързи темпове се ремонтира пътят Асеновград – Кърджали. Рехабилитацията на този път се чака от години. Предстои да стартират и ремонтни дейности на още няколко важни пътни артерии сред които Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово", допълни Каназирева.

 

Кметът Христо Грудев поясни, че от правителството на Бойко Борисов са отпуснати средства, за укрепване на пропадналата улица "Странджа" в Асеновград, за свлачището по пътя към Асеновата крепост, както и за реновирането на централния площад "Академик Николай Хайтов" в града. Отделно от това Община Асеновград е одобрена от Министерството на образованието и науката за отпускане на 3 000 000 лева, с които да се изгради нова детска градина. Тя ще бъде разположена в квартал "Изток". Кметът припомни още, че в спешен порядък правителството отпусна и 290 000 лева за изграждане на COVID отделението, в което има разкрити и интензивни легла. "Изграждането на COVID отделението е едно от най-важните неща, които направихме през първата година от мандата си", заяви кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

 

„Община Асеновград реагира бързо, а болницата се справя много добре с овладяване на пандемията от коронавирус. Създаденото специализирано COVID отделение, отговаря на всички изисквания и стандарти и аз искрено благодаря на целия екип, на управителя и на всички медици за отговорната работа и грижите, които полагат за болните от цялата община, заяви Каназирева.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени