Володимир Зеленски и Николай Денков са обсъдили помощта за Украйна

Зеленски е поканил България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговори по Формулата на мира в началото на следващата година

Володимир Зеленски и Николай Денков
Володимир Зеленски и Николай Денков Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви в социалните мрежи, че е провел разговор с българския премиер Николай Денков вчера. Обсъдени са нуждите на Украйна за отбранителни способности и присъединяването на Киев към ЕС.

 

Зеленски е поканил България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговори по Формулата на мира в началото на следващата година.

 

В Запорожкия район Володимир Зеленски се срещна с военни и обсъди с тях изграждането на укрепления по основните отбранителни линии.

 

"Докато бях в Запорожие, разговарях с българския премиер Николай Денков и му благодарих за силната реч в Европейския парламент, както и за принципната подкрепа, която оказва правителството му към Украйна. Информирах министър-председателя за текущите ни нужди в областта на отбраната, особено що се отнася до укрепването на въздушните ни сили и артилерията. Обърнах внимание на това колко е важно единството в подкрепата на европейската интеграция на Украйна, както и помощта от 50 млрд. евро за период от няколко години. Също така поканих България да изпрати свой представител на следващия кръг преговори по Формулата на мира, насрочена за началото на следващата година", заяви Зеленски.

 

Още от "България"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени