Връщат щандовете за книги на площад "Славейков"

Предвижда поставяне на 7 преместавеми обекти тип библиотека-щанд

Емблематичните щандове за книги на площад "Славейков" ще бъдат върнати
Емблематичните щандове за книги на площад "Славейков" ще бъдат върнати Източник: Zonanews
  • Сподели

Емблематичните щандове за книги на площад "Славейков" ще бъдат върнати, съобщава "Монитор". Това предвижда доклад, внесен от съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет, който ще бъде разгледан на заседание в четвъртък. В него се предвижда поставяне на 7 преместавеми обекти тип библиотека-щанд, което ще струва 276 хил. лв.

 

От "Пазари-Запад" посочват, че щандовете ще придадат модерен и завършен вид на площада, кото едновременно с това ще се създаде възможност за възообновяване на търговската дейност на книжния пазар, облагородяване на района и увеличаване приходите на дружеството.

 

Пазарът за книги бе закрит при започването на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" през 2018 г. Реконструкцията на централната улица официално приключи през май 2019 г., но книгите не бяха върнати. В момента на площада има 15 перголи, изработени от стомана и боядисани в цвят графит.

Още от "България"

Съдът отне собственост на Братя Галеви за близо 2,5 млн.лева

Придобитото от тях имущество през проверявания период е на значителна стойност по смисъла на закона - над 60 000 лв., а разликата между приходи и разходи на проверяваните и семействата им е отрицателна и възлиза на 10 138,42 минимални работни заплати (МРЗ) за семейството на Пламен Галев и на 4 876, 67 МРЗ на семейството на Ангел Христов

Прочетете повече прочетете повече

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов: И Радев е в предизборна кампания, след като обяви, че е кандидат за президент

В рамките на посещението си в село Кръстава Борисов посочи, че продължава изграждането на пътища, детски градини и водоеми, за да са спокойни хората в региона и да живеят добре

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени