Временно ограничиха достъпа до "Преброяване" 2021

Проблемът бе в поредица атаки тип "Отказ от услугата" с трафик над 250 гигабита в секунда

Национален статистически институт
Национален статистически институт Източник: БГНЕС

Достъпът до електронната система "Преброяване 2021" и всички системи и сайтове на НСИ беше затруднен или невъзможен тази вечер, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт. Проблемът бе в поредица атаки тип "Отказ от услугата" с трафик над 250 гигабита в секунда, пише Vesti.bg.


Екипи от отговорните институции предприеха технически и технологични мерки за възстановяване на услугите. Всички данни на хората, които са се преброили електронно към момента, са защитени. Екипът на НСИ се извини за причиненото неудобство.


Атаката тип "Отказ от услугата" представлява опит за претоварване на достъпа до даден сървър с хиляди заявки едновременно, така че хората да не могат да го използват.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени