Временно захлаждане на времето, облачността се увеличава

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°

Облачно, дъждовно време
Облачно, дъждовно време Източник: Depositphotos

След слънчевото утро в понеделник, в следобедните часове облачността от запад ще се увеличава, а вечерта в западните райони от страната ще започнат валежи от дъжд.
 
Ще духа слаб югоизточен вятър, който вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

 

Слънчево ще бъде на морския бряг, в комбинация със слаб вятър с посока от югоизток. Максималните температури ще са от 24° до 27°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

 

В планините следобед облачността ще се увеличава и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен, по билата - северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

 

Още през нощта срещу вторник в Западна България ще започнат валежи, ще продължат и във вторник, когато ще са временно интензивни, значителни по количество, на места придружени от гръмотевици. Дневните температури в западните райони ще се понижат осезаемо и ще са между 20° и 23°.

 

В сряда на много места в цялата страна се очакват значителни валежи. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, а температурите бързо ще се повишават.

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени