Времето днес - много горещо, с температури над 40 градуса!

Температурата на морската вода е 26°-27°

Лято на морето
Лято на морето Източник: Zonanews

Днес отново ще е слънчево и горещо. С изключение на някои райони в западната половина на страната, денят ще започне с температури над 20 градуса в ранните часове, а след обяд термометрите ще гонят стойности между 35 и 40 градуса. По западното поречие на Дунав, в Горнотракийската низина и в крайния Югозапад са възможни и по-високи температури.

 

Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще е почти тихо. Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 32°, на 2000 метра - около 24°.

 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максимални температури на въздуха - 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Лек бриз ще прави часовете на плажа по-поносими. Вълнението на морето ще бъде слабо с максимална височина на вълните до половин метър.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени