Времето днес - увеличаваща се облачност, възможни са валежи, но остава топло

Времето в планините - добри условия за туризъм, но до обяд

Есен
Есен Източник: Zonanews

В ранните сутрешни часове на места над равнините и котловините ще има условия за намaлена видимост. Облачността от запад ще се увеличава. Предимно ясно се очаква да е над Източна България. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между 8°С и 10°С. По-високи ще са над Източна България - до 12-14°С.

 

През деня в петък, над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакваме на места да паднат валежи, като по-интензивни ще са над планинските райони от Централна България, а към края на деня и над Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да нахлува и студен въздух.

 

В петък температурите в нашата страна ще са в широк интервал, като над Западна и СЗ България ще са между 23-25°С. Доста по-топло до 27-28°С на места в Горнотракийската низина.

 

Времето в София

През нощта срещу петък  ще преобладава разкъсана висока облачност. Минималните температури ще са между 8-10°С, а максималните – около 25°С. През деня ще е предимно облачно. От запад ще започнат и валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще започне и понижение на температурите. 

 

Облачност над София, облачно време
Облачност над София, облачно време Източник: Zonanews

Времето в планините - добри условия за туризъм, но до обяд

До обяд ще е с разкъсана висока облачност. След обяд от запад облачността ще се увеличава и над Рило-Родопския масив и Централна Стара планина ще паднат проливни валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, но до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 10°С.

 

Времето по Черноморието

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде разкъсaна. След обяд ще преобладава облачно време. Привечер и с валежи, като на места те ще са значителни. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°C. Температурата на морската вода е 20°-22°C. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Още от "България"

Децата и младите хора с редки очни болести в България все още не разполагат с експертен център за лечението им

Пациентите призовават медицинските специалисти и здравните власти да предприемат действия за неотложното разкриване на поне два центъра за комплексна грижа на повечето заболявания в страната

Прочетете повече прочетете повече

Дело за финансиране на тероризъм, започнато от Иван Гешев като зам.-главен прокурор, е прекратено

Делото е срещу международна организирана престъпна група, свързана с финансиране на тероризъм извън България и използвала метода "хавала", чрез който парите не се преместват физически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени