Времето - проливни дъждове и гръмотевици в Източна България, на запад валежите ще отслабват след обяд

Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 19°

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews

На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява.
 
Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони - от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 19°.

 

По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие за кратко - 3 бала.

 

В планините ще бъде облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество. След обяд от запад валежите ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°. 

 

В четвъртък в Западна и Централна България ще бъде слънчево. Преди обяд все още по-значителна облачност и слаби валежи ще има в Източна България, но до обяд и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

 

В петък ще бъде предимно слънчево. След обяд със силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места, главно в Западна България и планините, ще превали краткотраен дъжд.

 

В събота ще е ветровито, с променлива, често значителна облачност и превалявания от дъжд. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 14°-15° в северозападните до 22°-23° в югоизточните райони.

 

В неделя времето ще се задържи хладно и ветровито, облачността ще е по-често значителна, но вероятността за валежи намалява.

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени