Янев след срещата със Заев: Отговорността е на политиците

Имаме постигнати договорености за пет исторически личности (св. Кирил и Методий, св. Климент и Наум, както и цар Самуил) и за три исторически периода, каза Заев

Зоран Заев и Стефан Янев
Зоран Заев и Стефан Янев Източник: МС
Отговорността е на политиците. Разбира се, историците имат своето важно място и своите задължения в работата на тази комисия. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в отговор на въпрос след срещата с колегата си Зоран Заев. В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси. Стремежът ни е да създадем една благоприятна среда на доверие, приятелство, откровен разговор и открит диалог, която да спомогне на нашите специалисти да седнат и да намерят правилните решения, обясни премиерът. Делегацията на Зоран Заев дойде с конкретни решения, които ще обсъждаме още днес и в близките дни, допълни Янев.
 
Акцент във визитата на Зоран Заев е задълбочаването на двустранния диалог и перспективата за постигане на реален напредък в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония. "Вярвам, че днешната среща насърчава работата на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси. Имаме постигнати договорености за пет исторически личности (св. Кирил и Методий, св. Климент и Наум, както и цар Самуил) и за три исторически периода. Заедно ги и почитаме. Тези успехи трябва да ни мотивират да продължаваме напред", заяви от своя страна Заев.  

Още от "България"

Последни новини

Най-четени