Явор Божанков: Лявото заприлича на лош двойник на "Възраждане"

Той даде пример с общи подписки, общи конституционни жалби между двете партии

Явор Божанков
Явор Божанков Източник: Zonanews

"Хората, които сме се борили за съдебна реформа и т.н., нито един не е в тази група (на БСП) – нито един не остана – кой натирен, кой на друго място, кой независим. Големият риск пред лявото в България е, че то започна да прилича на много лош двойник на "Възраждане". Практически няма разлика, дори имат общи инициативи." Това заяви бившият депутат от БСП Явор Божанков пред NOVA NEWS.

 

Той даде пример с общи подписки, общи конституционни жалби между двете партии. "Това е тревожно, защото "Възраждане" са популисти, те са риск за демократичната система, те са риск за държавата като цяло. Прибавянето на БСП от тази страна е страшно неприятно", обясни тезата си депутатът, който влезе в 48-ия парламент от квотата на БСП, но бе изключен от парламентарната група.

 

"Най-голямата отговорност носи лидерът. Не искам да говоря за човек, с когото съм работил и който направи и много добри неща", каза той.

Още от "България"

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

В разговора участваха председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев, директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев и началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени