Явор Божанков: ПП няма кадри да овладее каквото и да било, вкл. и службите

Ако отидем на нови предсрочни парламентарни избори оставяме държавата в ръцете на един президент, който иска Русия да спечели войната срещу Украйна, заяви той

Явор Божанков, БСП
Явор Божанков, БСП Източник: Zonanews

Нямаме кадри да овладяваме каквото и да е, включително и службите. Това заяви пред bTV депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков за пуснатите записи от бившия им съпартиец Радостин Василев.

 

Според него целта е да се провалят опитите за редовно правителство, посочи Божанков и добави, че на него шефът на ДАНС не му е звънял. Божанков обърна внимание е на друго: "Фактът, че има агент на ДС до Радостин Василев е достатъчен".  

 

Според закона ДАНС охранява ли хора, къде и в кой свят ДАНС изпращат коли да охраняват хора, запита той. Той смята, че президентът Румен Радев умишлено бави втория мандат, за да се провалят опитите за съставяне на правителство.

 

Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех, подчерта той.

 

Божанков смята, че единствената възможност пред България за съставяне на правителство е с мандата на ПП/ДБ и подкрепата на ГЕРБ/СДС. Дали ГЕРБ ще намерят повод да отидат на избори, ще си го решат от формацията на Бойко Борисов, но ако отидем на нови предсрочни парламентарни избори оставяме държавата в ръцете на един президент, който иска Русия да спечели войната срещу Украйна. Явор Божанков е убеден в едно - трябва да има редовно правителство.

 

Във връзка с окончателното приемане на законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс в Народното събрание, Явор Божанков коментира, че ако съдебната система им носи комфорт на ГЕРБ, сега не им носи такъв комфорт. Съдебната система не може да бъде реформирана с Възраждане и с БСП, а остава с ГЕРБ. Не просто трябва да се направи промяна, а много бърза промяна, каза Божанков.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени